Петък, 30 Септември 2016 11:41

Пуснаха поръчка за над 6 млн. лв. за ремонт на училища и градини в Търговище

Оценете
(1 глас)

Първата процедура за избор на изпълнители за образователната инфраструктура от Инвестиционната програма по „Региони в растеж”, обяви Община Търговище, съобщават от пресцентъра на кметството. Общата прогнозна стойност на поръчката за строителство е над 6 млн. лв. Тя е за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност в 4 учебни заведения - детските градини №7 „Снежанка” и №9 „Приказка”; І ОУ „Христо Ботев” и детска ясла №1 „Първи юни”. Обществената поръчка за строителство е разделена на 4 обособени позиции, като всеки участник в откритата процедура може да подаде оферта само за един обект.

Във всеки от обектите е предвидено благоустрояване и озеленяване на дворове, изграждане или ремонти на спортни площадки, ново осветление, мерки за достъпна архитектурна среда.

След избора на изпълнители, което трябва да стане до 3 месеца, ще бъдат сключени договори с избраните фирми. Предвижда се строителството и ремонтите в обектите да започнат през пролетта на 2017 година и да приключат до септември 2018 година. По време на реализацията на проекта училището и детските заведения няма да работят. Те ще останат затворени до окончателното изпълнение на заложените дейности и въвеждането на обектите в експлоатация, уточняват от общинската управа.  

Предстои да се отворят и процедури по тези обекти за строителен надзор; публичност; одит; доставка на обзавеждане и оборудване, както и за авторски надзор. Общата стойност на всички дейности в образованието по проекта е за близо 10 млн. лв.

Инвестиционната програма на Община Търговище е на стойност 17,7 млн. лв. и ще се изпълнява до 2023 година по Оперативна програма «Региони в растеж». Освен за образователната инфраструктура, ще бъдат обявени процедури за избор на изпълнители за ремонт на улици, изграждане на кръстовище, строеж на социални жилища, ремонт на културна инфраструктура.

Прочетена 2024 пъти

facebook coment