Четвъртък, 29 Септември 2016 12:17

Строителният предприемач Тошко Райчев с престижното ротарианско отличие (видео)

Оценете
(4 гласа)

Строителният предприемач Тошко Райчев стана втория търговищенец, получил престижното отличие “Пол Харис Фелоу”, което Ротари Интернешънъл връчва за безкористна служба на обществото.

Златната значка и специален сертификат, които са високо уважавани символи за значително финансово подпомагане на Ротари фондацията, бяха връчени на г-н Райчев лично от Димитър Димитров, дистрикт гуверньор на Ротари България за 2016/2017 г.

 rotary TRG  Rotary DimitarDimitrov

Дистрикт гуверньорът връчи приза на г-н Райчев с пожеланието да продължава да е все така сърцат и щедър, да има повече последователи, които да работят за добруването на хората. Неговите приятели от клуба го зарадваха с картина на художника Валентин Голешев по повод 60-годишния му юбилей.

Първият лауреат на престижното ротарианско отличие в Търговище стана агробизнесменът Божидар Митов през април 2013 г.

Притежателите на приз “Пол Харис Фелоу” са допринесли с повече от $ 1000 за годишния програмен фонд Полио Плюс (за борба срещу разпространението и възникването на полиомиелита) и са дарили безвъзмездни средства за различни хуманитарни и обществени проекти. По света отличието е познато от 1957 г. и от тогава е високо уважаван символ за значително подпомагане на Ротари фондацията от ротарианците. Пол Харис, наричан Бащата на Ротари, е американски адвокат, който е първият основател и организатор на първия Ротари клуб в Чикаго през 1905 г.

PolXaris prizRotary

Дистрикт гуверньорът на Ротари България вчера беше на официална визита в Търговище. Придружен от президента на РК-Търговище Стефан Димитров и секретаря Атанас Цанев той имаше срещи с кмета и областния управител, а вечерта присъства на седмичната сбирка на клуба. По време на разговорите бяха обсъдени съвместни идеи и проекти с местната власт.

rotary TRG3  rotary trg2

Прочетена 5349 пъти

facebook coment