Вторник, 27 Септември 2016 15:41

15-годишно момиче от Търговище постави 14-ти рекорд по щанги

Оценете
(3 гласа)
15-годишно момиче от Търговище постави 14-ти рекорд по щанги Сн. Община Търговище

15-годишната Ивана Петрова от Търговище е европейски вицешампион по вдигане на тежести. Тя спечели сребърен медал на Европейско първенство в Полша, което се проведе този месец.

С това девойката постига пореден 14-ти рекорд за България, изхвърляйки 62 кг щанги. Днес Ивана беше поздравена от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров.На срещата присъстваха личният й треньор Илиян Събев и председателят на клубa по вдигане на тежести „Светкавица”-Търговище Петър Маринов.

„За мен е изключителна радост, че Търговище има такива таланти. Пожелавам с лекота да постигаш още големи отличия в спорта. Бъди все така упорита и успешна. Усъвършенствай уменията си и прославяй Търговище и България”, пожела кметът на Ивана.

Младата щангистка учи в Спортно училище "Никола Симов" и мечтае един ден да спечели олимпийска титла, за която вече се и подготвя усилено. Свързва плановете си за реализация със спорта, в който постига отлични резултати.

Треньорът на момичето сподели, че до момента не са имали загуба на републиканско първенство. „Дори да изглежда мълчалива в живота, в залата тя е боец”, допълни той. Неговата лична цел е Търговище да се яви на Европейското първенство през 2017 година с поне четирима спортисти.

         

Прочетена 3016 пъти

facebook coment