Сряда, 21 Септември 2016 08:47

Осигуряват топъл обяд за 66 бедни в Община Търговище

Оценете
(1 глас)

66 души от Търговище и три села на общината в затруднено социално положение ще получават топъл обяд за период от седем месеца по нов социален проект.

Условието е самотноживеещите, скитащи и бездомни хора да са на месечно подпомагане, да са лишени от доходи и близки, които да се грижат за тях, уточняват от местната администрация.

Топлата храна ще се раздава от началото на октомври до кроя на месец април догодина. Тя ще се приготвя и предоставя от Общинско мероприятие „Социален патронаж” в Търговище и клоновете му в селата Острец, Макариополско и Дралфа. Нуждаещите се трябва да са жители на тези населени места, тъй като няма възможности за транспортиране на обяда в други села.

Проектът „Осигуряване на топъл обяд в град Търговище и малките населени места” се реализира от „Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица” 2014-2020 г. по Оперативна програма „За храни и/или основно материална подпомагане”.

Заявления за включване в социалната услуга се подават в информационния център на общинската администрация до 30 септември т.г.

Прочетена 2380 пъти

facebook coment