Вторник, 20 Септември 2016 09:08

Катастрофа с ТИР край Беломорци. Жертви няма

Оценете
(1 глас)
Катастрофа с ТИР край Беломорци. Жертви няма Сн. архив

Катастрофа между ТИР  и лек автомобил е станала тази сутрин около 8.15 ч. на главния път София-Варна, край с. Беломорци, съобщиха от ОД на МВР.

Катастрофа между ТИР и лек автомобил затвори временно по обяд движението на главния път София-Варна, край омуртажкото село Беломорци. Шофьорите ползваха обходен маршрут, докато се изтегли ТИР-а от пътното платно. Движението в посока София се отклоняваше от Търговище през Попово до Стражица, а в посока Варна - в обратния ред.

Инцидентът е станал тази сутрин към 8:15 ч., съобщиха от ОД на МВР – Търговище. Тежкият камион, който е пътувал в посока София, се е обърнал в канавката, а шофьорът е успял сам да излезе от превозното средство. Пътуващият в посока Варна лек автомобил също е изхвърчал извън пътя, а водачът му е бил затиснат. Изваден е с помощта на специализирана техника на пожарната. В колата е пътувала и е една жена, която не е пострадала. Мъжът е извън опасност за живота, отървал се е само със счупена ключица на крака. Настанен е за лечение в МБАЛ – Търговище.

Вероятно сблъсъкът е станал при неправилно изпреварване на мокрия и хлъзгав от дъжда път, като автомобилите са се ударили челно-встрани. Все още се прави оглед на мястото на инцидента и причините ще станат ясни на по-късен етап. На водачите са взети кръвни проби за алкохол.

Поради пътно-транспортното произшествие до обяд движението по пътя Търговище - Омуртаг при разклона за Беломорци се осъществяваше в едната лента двупосочно и се регулираше от служителите на Пътна полиция.

 

Прочетена 3234 пъти

facebook coment