Понеделник, 07 Август 2023 14:18

Приключиха изпитванията на трасето Буховци-Белокопитово. Движението - без ограничения

Оценете
(1 глас)

Движението в отсечката от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ вече се осъществява без ограничения, съобщиха от АПИ. От 31 юли т. г. беше въведена организация на трафика за изпитвания на пътната настилка, които завършиха на 4 август т. г. При изпълнение на измерванията движението се пренасочи по път I-4 Търговище – Шумен.

Дейностите са заложени в техническия проект за изграждане на 16-километровата отсечка, която беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г. По-голяма част от изпитванията се изпълняваха през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Напомняме на водачите да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. 

 

Прочетена 298 пъти

facebook coment