Сряда, 02 Август 2023 10:16

Обмислят поставяне на разделителни колчета на опасния път край "Момина чешма"

Оценете
(2 гласа)

Поставянето на разделителни колчета на главния път София-Варна, в района на „Момина чешма“ беше предложено на регионалния министър Андрей Цеков при посещението му в Търговище във вторник.

Мярката, подобна на тази в Креснеското дефиле, може да бъде приложена веднага. В кратък срок ще бъде проведен съвместен оглед на трасето от екипи на Министерството на вътрешните работи и на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ще набележат места за поставянето им. Това ще бъде направено в рамките на около месец. Предложението идва след среща с представители на инициативния комитет от вилните зони, чиито жители организират протести за безопасен участък и родители на загинали в катастрофи на опасния път.

sreshta obezopasyavane put

Министър Цеков се ангажира да обсъди с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов поставяне на камера за скорост на движението в участъка. Той възложи на екип на АПИ, заедно с проектант, още през следващата седмица да провери възможността за обособяване на забавителни и ускорителни ленти от двете страни на пътя за влизане във вилната зона в района или за изграждане на пътен възел.

Прочетена 591 пъти

facebook coment