Вторник, 21 Март 2023 10:32

Паспортните служби с удължено работно време заради изборите

Оценете
(1 глас)

Полицейските служби за издаване на български документи за самоличност в Попово, Омуртаг и Търговище ще работят на 1.04.2023 г. (събота) от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 2 април (неделя), от 08.30 ч. до 19.30 ч., съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Причината – да съдействат на българските граждани, които не притежават валидни лични документи, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание на България на 2 април т. г.

За предходната седмицата, преди изборите, е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

За целта в сектор„Български документи за самоличност“ на дирекцията ще бъде ускорено издаването им или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 31 март 2023 г. ще бъде издавано необходимото им удостоверение за гласуване. То ще се дава само, за да послужи пред секционната избирателна комисия, в деня на вота.

От ОД МВР-Търговище напомнят на гражданите, че удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

         

 

Прочетена 269 пъти

facebook coment