Петък, 16 Септември 2022 11:49

Временно спира работа банковото гише в офиса на НАП Търговище

Оценете
(1 глас)

В периода от 19.09.2022 г. до 27.09.2022 г. временно ще бъде преустановено обслужването на гише на Инвестбанк, което се намира в сградата на офис Търговище към ТД на НАП Варна.

Клиентите на приходната агенция могат да платят задълженията си за данъци и осигурителни вноски без такси като използват ПОС-терминалите в офисите на НАП или онлайн с електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“, т.нар. „виртуален ПОС“. Тя е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.

Много от клиентите на офиса на НАП в Търговище вече са се възползвали от ПОС-терминалните устройства за разплащане чрез банкови карти, които се намират на 4 работни места в салона за обслужване. От началото на годината чрез тях са извършени над 5 800 трансакции, като общо от виртуалния и физически ПОС терминал в републиканския бюджет жителите на Търговище са внесли над 7 млн. лв. Преводите през физически или „виртуален ПОС“ се отразяват веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента, без обичайното забавяне при банков превод.

Прочетена 73 пъти

facebook coment