Печат на тази страница
Неделя, 31 Юли 2022 08:26

Задължително: Защитни маски в публични обекти и градски транспорт в Търговище от 1 август

Оценете
(2 гласа)

Временни противоепидемични мерки срещу Covid-19 се въвеждат в област Търговище от 1 до 30 август 2022 г., тъй като според Националния план региона вече е в етап 1 по разпространение на заразата.

От Регионалната здравна инспекция разпоредиха задължителното носене на предпазни маски в лечебните и социални заведения, оптики, аптеки и дрогерии и при посещение в сградата на здравната инспекция, както и в обществения транспорт, с изключение за деца до 6 години. Препоръчва се спазване на дистанция от метър и половина на местата, където се събират повече хора и по възможност работа от вкъщи.

Работодателите трябва да осигуряват редовно проветряване и дезинфекция, както и недопускане до работните помещения на лица със симптоми като повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други респираторни проблеми. Задължително става и провеждането на засилен сутрешен филтър в детските заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги за деца и възрастни.

 

Прочетена 433 пъти