Печат на тази страница
Понеделник, 10 Януари 2022 12:36

Зов за помощ: Да спасим Нурфет

Оценете
(1 глас)

40-годишната Нурфет Кямил Емин от опаченското село Крепча, област Търговище, се нуждае спешно от финансова подкрепа за продължаване на лечението на злокачествено заболяване. Жената страда от NON HODGKIN LENFOMA (Неходжкинов лимфом), а лекарите дават надежда за нормален живот, ако се направи трансплантация на клетни на костен мозък. За нея е намерен подходящ донор, но са нужни 70 000 евро. Досега са събрани 20 000 евро. Сега Нурфет е в болница в Истанбул, където ѝ правят химиотерапия, чиито два курса са платени. При нужда ще бъде назначена допълнителна такава или евентуално ще се пристъпи към алогенна трансплантация.

В Опака са организирали различни благотворителни инициативи за набиране на средства. Поставени са дарителски кутии и в Търговище, и Русе. Близките и двете деца на Нурфет молят всеки, който може да помогне за спасяването на живота ѝ.

Жената се бори с болестта от 2014 г. След проведено лечение два пъти е била в периоди на ремисия. Надеждата сега е в трансплантацията, за която е намерен подходящ донор.

Във фейсбук е създадена група: „Да спасим Нурфет“, където може да се свържете с близките на болната жена.  

Дарителска сметка:

IBAN: BG91RZBB91551014110833

Bic: RZBBBGSF

Валута: ЕUR

Титуляр: Нурфет Кямил Емин

Nurfet Kyamil Emin

Прочетена 216 пъти