Печат на тази страница
Четвъртък, 30 Декември 2021 11:30

МВР: Продължава акция пиротехника

Оценете
(1 глас)

До 3 януари 2022 г. ще продължи специализирана полицейска операция осъществяване на активен контрол върху съхранението и огнестрелно оръжие, и за спазване на изискванията в ловно-рибарските магазини, за продажба на пиротехнически изделия и складовете за взривни вещества, информират от пресцентъра на ОД на МВР. Обектите се проверяват за притежанието на лиценз за търговия, а гражданите, притежаващи бойно и ловно оръжие, относно неговото надеждно съхранение.

До момента полицейските служители са установили само едно нарушение. То е на гражданин от Попово, за нерегистриране на огнестрелно оръжие в регламентирания за това срок. На притежателя му е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Проверени са 6 ловно-рибарски магазина в областта, 7 склада за съхранение взривни и силно действащи отровни вещества, и 105 притежатели на бойно или ловно оръжие.

От полицията призовават гражданите да използват пиротехническите изделия много внимателно и при строго спазване на изискванията за употребата им, по време на празничните дни.

Прочетена 138 пъти