Печат на тази страница
Четвъртък, 28 Октомври 2021 15:04

Предстои обществено обсъждане на проекта на План за интегрирано развитие на община Търговище 2021-2027 г.

Оценете
(1 глас)

Община Търговище организира онлайн обществено обсъждане на проекта на Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО). Документът е изготвен в изпълнение на Закона за регионалното развитие и във връзка с новия програмен период 2021-2027 г. на Европейския съюз. Публикуван е в уебсайта на Общината.

Общественото обсъждане ще се проведе на 9 ноември, от 17.30 ч., в платформата Zoom. За участие в онлайн събитието е необходима предварителна регистрация до 8 ноември. Същата може да се направи на: https://zoom.us/meeting/register/tJElc-yupz0tGNKCKYRFf9OZahkX0XbMQLqg.

Гражданите могат да представят писмени предложения, становища и мнения по проекта до 18 ноември, на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в деловодството на Общината.

Планът ще определи основните цели и приоритети за развитие на Търговище, както и връзките с други общини в следващите 7 години. В ПИРО ще бъдат заложени проектни идеи, които да бъдат реализирани в периода до 2027 г.

От Общината апелираме гражданите да се включат в обсъждането, тъй като участието на широк кръг от хора ще гарантира представителност на документа. Той трябва да бъде одобрен и от Общинския съвет.

Проектът на ПИРО, негово резюме, както и поканата за обсъждането, са публикувани в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative.acts.projects/PIRO2021

Прочетена 232 пъти