Сряда, 30 Юни 2021 10:33

Предлагат слети групи в детските градини през лятото

Оценете
(1 глас)
Предлагат слети групи в детските градини през лятото Сн. архив

Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов е предложил на местната здравна инспекция да формира изнесен имунизационен кабинет на обществено място или в парк, тъй като темпа на ваксинация в областта е незадоволителен.

От РЗИ -Търговище обаче нямали тази възможност поради малкия брой персонал, с който разполагат. От там са предложили да изготвят списъци с желаещи по населените места, като инспекторите поемат ангажимента на база тези списъци да изготвят графици в кой ден ще бъде извършена имунизацията.

Това стана ясно след заседание на Областният координационен щаб, на което е обсъдена заболеваемостта от COVID-19 в област Търговище и актуалната епидемиологична обстановка.

По данни на д-р Марин Йовов от РЗИ-Търговище общият брой на ваксинирани в областта е 21 300, като от тях 9888 са със завършена имунизация, а останалите 11 412 човека имат поставена само първа доза.

Друг акцент на заседанието бе сливането на групи в детски заведения, като по този начин ще се процедира до края на август.

Прочетена 409 пъти

facebook coment