Вторник, 30 Март 2021 17:32

Започна сезонът на уличните ремонти

Оценете
(1 глас)
Започна сезонът на уличните ремонти Сн. Община Търговище

В ход са ремонтите на уличната мрежа в Търговище, заложени в капиталовата програма на Общината за 2021 г. Обновени ще бъдат общо 23 улици на територията на града. Средствата за ремонтите възлизат на 2,66 млн. лв., информират от общинския пресцентър.

В момента текат подготвителни дейности преди полагането на новата настилка на улиците „Хан Крум“, „Бистрица“, „Росица“ и „Ген. Янков“.

Другите улици, включени в капиталовата програма, са: „Ген. Столетов“, „Охрид“, „Добрич“, „Вършец“, „Васил Априлов“, „Петър Парчевич“, „Здравец“, „Поп Сава Катрафилов“ - от ул. „Спиридон Грамадов“ до ул. „Екзарх Йосиф“; „Черно море“; „Сливница“; „Радецки“; „Гълъбец“; „Драгоман“, обслужващи улици към бл. 1, бл. 2 и бл. 25 в кв. „Запад“, обслужваща улица към жилищни блокове 16, 18, 20 на ул. „Скопие“, уточняват от кметството.

Продължава работата и по реконструкцията на бул. „Трайко Китанчев“, която се финнансира с европейски пари. За входната артерия „Никола Маринов“ пък средствата са отпуснати от държавата.

Предстои да започнат и дейности по обновяването на общо 8 улици в селата Голямо Соколово, Лиляк, Подгорица, Буховци, Преселец, Надарево и Дългач и квартал Въбел.

Ремонтите и средствата за тях са гласувани от Общинския съвет с приемането на бюджета за годината през януари.

Прочетена 596 пъти

facebook coment