Петък, 26 Февруари 2021 15:02

EНЕРГО-ПРО България иска нови цени на тока от 1 юли

Оценете
(1 глас)

До края на месец март 2021 г. дружествата от групата на ЕНЕРГО-ПРО България ще внесат в КЕВР заявленията си за утвърждаване на нови цени от 1 юли 2021 г. Това е стандартна процедура, в която дружеството посочва мотиви за исканията си, а Регулаторът има последната дума.

Ценовото заявление на Електроразпределение Север АД и ЕНЕРГО-ПРО отразява настъпилите промени, свързани с либерализацията на електроенергийния пазар в България, както и принципите за качествено клиентско обслужване. Предложението им е средната крайна цена за битовите потребители да се увеличи с 1,25%. Допълнително ЕНЕРГО-ПРО заявява за признаване и разходи, които произтичат от наложени на дружеството задължения по Закона за енергийната ефективност, посочват в съобщение до медиите от ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД.

Електроразпределение Север АД предлага да бъдат утвърдени нови цени и за осъществяване на лицензионната дейност по разпределение на електрическа енергия за потребителите на Североизточна България. Предложението на дружеството включва инвестиционна програма в размер на 40 млн. лв. за всяка от годините на регулаторния период, както и капиталови и оперативни разходи. В случай, че КЕВР утвърди предложението на дружеството, средната крайна цена за битовите потребители ще се увеличи с 0,45%.

Общото увеличение за битовите потребители на регулиран пазар при така направените предложения за нови цени ще бъде 1,7%. Те ще са за периода от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г.

Прочетена 613 пъти

facebook coment