Сряда, 24 Февруари 2021 10:11

Кражбите са най-честата противообществена проява сред децата в Търговище

Оценете
(2 гласа)

38 са образуваните възпитателни дела през 2020 г., във връзка с извършени противообществени прояви или престъпления от малолетни и непълнолетни лица в общината. Това сочи годишния отчет на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), съобщиха от общинския пресцентър. Това е най-малкият брой образувани дела в последните 15 години. От комисията отчитат, че това се дължи на ограниченията по време на пандемията от COVID-19.

59 са извършителите на противообществени прояви през миналата година, като 5 от тях са момичета. Най-често са действали в група. 19 от извършителите са малолетни, а 40 са непълнолетни. 11 от децата са имали повече от една проява.

Кражбите продължават да са най-разпространеното деяние. Следват а унищожаване и повреждане на имущество, физическа и вербална агресия и др. Има 1 случай на разпространение на порнографски материали.

През 2020 г. са наложени общо 91 възпитателни мерки на децата и 8 на родителите. Сред тях са „предупреждение” и поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател. Няма настанени деца в социално-педагогически интернат или във възпитателно училище. Няма обжалвани пред Районен съд възпитателни мерки, наложени от комисията.

Отчетът ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Общинския съвет на 25 февруари. Той е публикуван в сайта на Общината: https://www.targovishte.bg/reports.php

Прочетена 609 пъти

facebook coment