Четвъртък, 28 Януари 2021 12:26

Приеха бюджета за 2021 г. на община Търговище

Оценете
(1 глас)

Общинският съвет прие бюджета за 2021 г. на община Търговище на заседанието си днес. 31 от 32 присъстващи съветници гласуваха „за“, а един – против, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Макрорамката на бюджета през тази година е над 71 млн. лв. Общият размер на приходите по бюджета е над 69 млн. лв. Увеличението спрямо 2020 г. е  с  11 млн. лв.  В бюджета са заложени средства за ремонти на 23 улици в града и 8 улици в населените места. По 250 000 лв. са предвидени за стартиране на благоустрояването на кварталите в района на ул. „Скопие“ и този в района на ул. „Сава Геренов“ и ул. „Средна гора“. Цялата капиталова програма за годината е публикувана в уебсайта на Общината:

https://www.targovishte.bg/budget/file/2021/01/BUDJET2021-Prilojenie%204.pdf

На заседанието бяха приети и изменения в Наредбата за местните такси и цени на услуги. Те предвиждат пълно или частично освобождаване от таксите за храна на децата в детските градини в общината.

Дадено бе и съгласие 51% от дяловете на ВиК -Търговище, собственост на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, да бъдат прехвърлени на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, гр. София. Целта е така да се улесни реализирането на инвестиции по Оперативни програми и да се постигне дългосрочно устойчиво финансиране на дружеството.

Приета бе и промяна в разписанието на общинската транспортна схема по линията Търговище-Стража.

Одобрено бе и създаването на новата социална услуга „Асистентска подкрепа“ като делегирана от държавата дейност.

Прочетена 728 пъти

facebook coment