Сряда, 30 Декември 2020 12:30

Глоба до 2500 лв. за хвърляне на пиратки на обществени места

Оценете
(1 глас)

През месец декември зачестиха сигналите и оплакванията за употреба на пиротехнически изделия на обществени места, информират от общинската администрация. Последният е от този вторник, когато в ранните часове на вечерта група младежи хвърлят пиратки пред амфитеатралното пространство в обновения парк „Роден кът“. Това се случва в присъствието на преминаващи граждани, включително на малки деца. Инцидентът е записан и от видеокамерите в парка.

Община Търговище отправя призив към всички съграждани да ограничат използването на пиротехнически изделия по време на новогодишните празненства.

От там напомнят, че взривяването на пиратки, бомбички и изстрелването на фойерверки може да доведе до наранявания, както и до материални щети на частна или общинска собственост. От силния шум страдат и всички домашни любимци, птици, бездомни животни.

По време на празненствата за посрещане на 2020 г. десетки кошчета в центъра на Търговище бяха взривени. Разходите за отстраняване на щетите бяха поети от данъкоплатците.

Според местната Наредба за опазване на обществения ред е забранено използването на пиротехнически изделия, включително на официални празници, спортни състезания, митинги и концерти на открито, без съответното разрешение. На нарушителите се налага глоба в размер от 500 лв. до 2500 лв. При повторно нарушение санкциите са от 3000 лв. до 8000 лв., припомнят от общинската управа.

Прочетена 1150 пъти

facebook coment