Понеделник, 28 Декември 2020 08:58

Тръгва ваксинацията в Търговище: Медици са първите

Оценете
(1 глас)

Започва ваксинирането на жители на Търговище днес. Първи ще бъдат имунизирани медицински лица от МБАЛ-Търговище, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. За начало в региона са доставени 80 дози от ваксината срещу COVID-19, която се съхранява под контрола на Регионалната здравна инспекция.

За областната болница са заделени 65 дози от ваксината, а останалите са разпределени по равно за медицински специалисти от ЦСМП-Търговище, МБАЛ-Омуртаг и СОБАЛ "Д-р Тасков"-Търговище. Доставените ваксини трябва да бъдат поставени до 30 декември т.г.

Общо 585 лица от област Търговище вече са заявили желание за ваксиниране. Това са лекари и други медицински специалисти, работещи на първа линия в борбата с коронавируса. Според областният управител Митко Стайков, който е и председател на Щаба за борба с COVID-19, е изключително важно в момента да се осигури възможността за ваксиниране на всички пряко ангажирани с преодоляване на заболяването. По негови думи е създадена добра логистична организация за прилагане на ваксината.

Нови дози от ваксината за региона се очакват в началото на следващата година.

Прочетена 882 пъти

facebook coment