Вторник, 22 Декември 2020 10:02

Ледената пързалка в Търговище вече работи

Оценете
(1 глас)

Ледената пързалка в Търговище започва работа от днес, 22 декември. Съоръжението е с площ от 450 кв м. Както и през миналата година, то е разположено на площадката за спорт и култура „Стадиончето“, зад Центъра за младежки дейности и инициативи. Входът е от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, уточняват от общинската администрация.

Пързалката ще функционира при строги противоепидемичните мерки. На територията й е създадена организация за недопускане смесването на потоците от влизащи и излизащи. Поставени са указателни табели за начина на придвижване и спазването на дистанция. Осигурени са и дезинфектанти.

Пързалката ще работи от 10.00 до 22.00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява на сесии, с продължителност от 1 час. На всяка сесия ще бъдат допускани не повече от 30 души. Желаещите могат да запазват час и предварително, на тел. 089 448 8372.

Цената за вход е 3 лева на час. За наем на кънки ще се доплаща по 2 лв. Начинаещите могат да наемат и обучителни тренажори. Цената за ползването им е 5 лева на всеки половин час.

На разположение са 150 чифта кънки от 21 до 46 номер. Освен основния гардероб, са осигурени и шкафчета за обувки за посетители, които желаят да ползват собствени кънки.

И през тази година пързалката ще се стопанисва от Общинските предприятия „Флора“ и „Социални и охранителни дейности“. Служителите на предприятията ще следят и за спазването на мерките. Те призовават всички посетители на пързалката да проявят отговорност към собственото си здраве и това на околните, като спазват дистанция и останалите противоепидемични мерки.

Предвижда се съоръжението да функционира до края на месец февруари догодина.

Прочетена 2798 пъти

Свързани статии (по етикет)

facebook coment