Сряда, 21 Октомври 2020 11:16

Влагат 1,6 млн. лв. за четирилентов път в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Община Търговище стартира проект за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. По него ще бъде обновен участъкът на булеварда от кръстовището му с училището за деца с увреден слух до това с бул. „Цар Освободител“, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

На т.нар. "първа копка" на обекта присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, ръководният екип на Общината, представители на фирмата изпълнител и ръководителят на проекта инж. Димо Димов.

20201021 105747 1

„Стремим се да продължаваме с още по-бързи темпове развитието на града, на инфраструктурата и да подобряваме условията за живот“, заяви кметът д-р Димитров. Той отправи и призив към живущите в района за проява на търпение и разбиране по време на ремонтите, след които всички ще се радваме на една по-достъпна и красива градска среда.

Ръководителят на проекта инж. Димо Димов разясни, че в участъка ще бъде изграден четирилентов път. Ще бъдат изградени нови тротоари, велоалеи, осветление, озеленяване. Вече е подменена и ВиК инфраструктурата по протежение на булеварда.

Средствата за реализацията на пътната инфраструктура са от неусвоен ресурс от европроектите за обновяване на градската среда и образователната инфраструктура в Търговище. Общата стойност на проекта е 1,6 млн. лв., от които 218 хил. лв. са от местния бюджет. Срокът за приключване на ремонта е до месец март 2022 г.

Прочетена 1193 пъти

facebook coment