Понеделник, 19 Октомври 2020 17:03

В Първо СУ: Онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас до края на октомври

Оценете
(1 глас)

Учениците от 5 до 12 клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище минават в режим на обучение в електронна среда от разстояние до 30 октомври. Тези от 1 до 4 клас продължават занятията си в присъствена форма, съобщиха от ръководството на училището.

Много родители са заявили желание децата им да минат на електронно обучение. Над 200 са учениците, които се лекуват у дома с грипоподобни симптоми, поясниха училището.

Освен това в училището има пет паралелки, които са под карантина заради положителен резултат от ПСР тест на ученици в класа. Те са две в начален етап, една в шести клас и по една паралелка в 10 и 12 клас.

Учителите, които са показали положителен тест са осем, като трима от тях се лекуват в болница. Още седем преподаватели имат грипоподобни симптоми.

От училището напомнят, че ефектът от обучението от разстояние може да бъде нулев по отношение на превенция на заразата, ако децата не спазват правилата, ако се събират на групи, ходят по заведения и т.н.  Затова очакват контрол от страна на родителите и отговорност от учениците.

Прочетена 1485 пъти

facebook coment