Понеделник, 05 Октомври 2020 16:55

Тревога в Щаба! Само за седмица 62-ма новозаразени с коронавирус в Търговищко

Оценете
(1 глас)
Тревога в Щаба! Само за седмица 62-ма новозаразени с коронавирус в Търговищко Сн. Областна администрация

Притеснителното повишаване на броя заразените с коронавирус жители на област Търговище отбелязаха от Щаба за борба с COVID-19 . Расте и броят на хората, постъпили за лечение в болница, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Търговище трайно се оттласква от дъното на актуалната статистика и по данни на единния регистър за страната 227 са потвърдените случаи на заразени в региона. От РЗИ – Търговище уточниха, че само за седмица от 28.09 до 02.10.2020 г. са регистрирани 62 случая на COVID-19 в област Търговище.

По думите на изпълнителния директор на МБАЛ – Търговище д-р Иван Светулков инфекцията нараства прогресивно, а в областната болница намаляват свободните легла в определените помещения за лечение на пациенти, заразени с коронавирус. Днес броят на хоспитализираните е станал 36, при капацитет от общо 41 легла.

Координационният щаб е приел предложението на областния управител Митко Стайков да бъдат организирани засилени проверки, с цел недопускане струпването на големи групи хора пред търговски обекти, увеселителни заведения, административни сгради и други, както и да се засили контрола по отношение спазването на дистанция и правилното носене на предпазна маска.

Прочетена 1533 пъти

facebook coment