Понеделник, 18 Май 2020 10:50

ОИЦ - Търговище разяснява на бизнеса процедурата за подкрепа на микро- и малки предприятия

Оценете
(2 гласа)

Областният информационен център – Търговище ще проведе две срещи с бизнеса по повод стартиралата програма за подкрепа на микро- и малки предприятия. Бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хиляди лева безвъзмездна помощ, ако е изпаднал в затруднение след началото на кризата.

По процедурата „Подкрепа на микро- и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ се кандидатства електронно чрез ИСУН 2020. За финансиране ще бъдат предложени проектните предложения, които съответстват на критериите по реда на тяхното постъпване, до изчерпване на финансовия ресурс. По процедурата към момента има 173 млн. лева. Очаква се увеличение на ресурса с още 20 млн. лева.

Информационното събитие в Търговище е на 19 май (вторник) 2020 г., от 10:30 часа, в кафе-театъра на ОНЧ „Напредък” гр. Търговище, а в гр. Попово на 20 май 2020 г., от 11:00 ч., в залата на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий”.

По време на събитието ще бъдат разяснени критериите за допустимост на кандидатите, допустими разходи, както и разясняване на указанията за попълване на електронния формуляр.

Процедурата е с краен срок за подаване на проектни предложения 16:30 часа на 15 юни т.г.

Прочетена 1056 пъти

facebook coment