Неделя, 29 Март 2020 12:35

Без вода този понеделник в Търговищко

Оценете
(2 гласа)

Този понеделник, 30 март от 06:00 до 17:00 часа в Търговище и десетки села на общината ще бъде спряно водоподаването, информираха от ВиК – Търговище. Сухият режим се очаква да продължи 24 часа. Водоподаването ще бъде преустановено поетапно в полунощ в неделя срещу понеделник. 

Ще бъдат засегнати най-вече домакинствата в кв. "М. Малчев" и "Въбел", индустриалната зона, както и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.

Причината за безводието е авариен ремонт по главен довеждащ водопровод от язовир „Тича”, захранващ с питейна вода град Търговище и съседни населени места. Предвиденият ремонт е планов, но не може да бъде отложен, въпреки обявеното извънредно положение, тъй като има тежка авария на шахта 16 по главния водопровод. Екипи на ВиК- Търговище и Шумен ще работят по отстраняване на повредите.

Очаква се налягането по вътрешната водопроводна мрежа да се нормализира на 31 март, вторник след 06:00 часа, уточняват от водното дружество.  Затова ще има и кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от лабораторни специалисти.

Препоръчително е през тези два дни да не се ползва вода за пиене от водопроводната мрежа.

Прочетена 1844 пъти

facebook coment