Понеделник, 09 Март 2020 16:09

Четирима под карантина в Търговищко заради новата зараза

Оценете
(1 глас)

Под карантина

13 души от област Търговище са регистрирани и под наблюдение, тъй като са пребивавали в страни с регистриран коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Списъците, с хората идващи от рискови райони са получени от граничните власти. На 9 от тях е изтекла 14-дневната карантина и те не са показали симптоми на новата зараза. Останалите четирима все още са под домашно изолация, като здравните власти всекидневно провеждат с тях телефонен разговор, за да следят състоянието им.

Ограничителни мерки

Областният медицински съвет вчера разпореди ограничителни мерки за превенция разпространението на коронавирус. Те включват преустановяване на посещенията на културни мероприятия и кина на територията на областта, както и масови събития с участието на деца. Спортните мероприятия пък да се провеждат без публика. Забранява се организирането на пазари в общинските градове и в населените места на област Търговище, пише още в заповед на областния управител Митко Стайков.

Според директора на МБАЛ – Търговище д-р Иван Светулков в инфекциозното отделение на областната болница има осигурен дежурен екип, разполагат със защитни облекла и консумативи. Пред отделението дежури и полицейски патрул, които при необходимост указва помощ на хората.

Прочетена 11476 пъти

facebook coment