Понеделник, 02 Март 2020 17:19

Домашен арест с електронна гривна за бившия магистрат, обвинен в блудство

Оценете
(2 гласа)

Бившият магистрат и адвокат от Търговище, който в събота беше задържан за блудства с малолетни момчета вече е под „домашен арест”, съобщиха от Окръжната прокуратура. 57-годишният Р.Д. беше задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той настоява пред търговищкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. Адвокатът на обвиняемия обаче представи епикризи за негови тежки здравословни проблеми. Така той се оказа с по-лека мярка, но ще бъде наблюдаван постоянно. Поставена му е гривна за електронно наблюдение, която е с GPS система и се поставят на крака на лишения от свобода, за да не напуска дома си.

Бившият магистрат е обвинен за престъпление по член 149, ал. 5 от НК. Този текст в закона ангажира наказателната отговорност на всеки, който извърши действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лица, ненавършили 14-годишна възраст. Ако е блудствано с две или повече малолетни лица, предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години.

Мъжът е приемал децата в кантората си, която се намира близо до съда в Търговище или с джипа си ги извеждал в покрайнините извън града, където извършвал блудствените действия с тях. За сеанс заплащал различни суми, поясниха от Апелативната прокуратура във Варна.

До момента са установени три малолетни момчета, с които са извършвани блудствени действия.  Разследването  ще установява  дали има и други пострадали малолетни.

Обвиняемият е работил е като прокурор и съдия.

Продължават действията по разследването.

Прочетена 1636 пъти

facebook coment