Събота, 29 Февруари 2020 14:24

ВИДЕО: Бивш магистрат от Търговище е обвинен в блудство с малолетни

Оценете
(1 глас)
ВИДЕО: Бивш магистрат от Търговище е обвинен в блудство с малолетни Диляна Стоянова, окръжен прокурор на Търговище

Задържаха за блудство с три малолетни момчета бивш магистрат и настоящ адвокат от Търговище. Децата са на възраст 12-13 години. 57-годишният мъж многократно ги е примамвал срещу заплащане. Разкриването на тежкото престъплението е станало по сигнал, съобщиха от Окръжната прокуратура в Търговище. От там отказаха да назоват името му, но според запознати се касае за висш магистрат, който през 2009 г. е бил уволнен дисциплинарно от системата по нареждане на Висшия съдебен съвет.

Обвиняемият за блудство юрист е арестуван днес преди обяд, без да окаже съпротива. Все още не е дал обяснения. Разпитани са само децата. Той се е възползвал от тях многократно от септември миналата година до сега, като си плащал мужду 10 и 30 лв., съобщиха от прокуратурата.

Диляна Стоянова, Окръжен прокурор на Търговище

„Механизмът е, че им е заплащал за това и едно на друга са си казвали за възможността да изкарат някой лев и по този начин няма принуда, няма насилие. Доброволно са ходили децата при него в кантората и в автомобила му.

В хода на досъдебното производство ще бъде назначена психиатрична експертиза на извършителя. Тепърва ще се установява дали има и други пострадали.

Васил Ангелов, прокурор

„Това е много тежко наказуем текст от Наказателния Кодекс. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години лишаване от свобода. Той като юрист е много добре запознат, но това очевидно не го е спряло”

В понеделник, след изтичане на 72-часовия арест, прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража на обвиняемия за блудство адвокат.

Прочетена 2628 пъти

facebook coment