Четвъртък, 06 Февруари 2020 09:43

Малко сняг, много проблеми. Затворени пътища, села без ток и вода

Оценете
(2 гласа)

Два общински участъка са затворени поради снегонавявания. Единият е по направлението Макариопол-Буйново, като шофьорите могат да използват обходен маршрут през село Мировец. Другият затворен участък е от Миладиновци до границата на общината, в посока село Сейдол, област Разград. Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Навявания има още по направленията Миладиновци-Кръшно, Росина-Кошничари, Цветница-Божурка, Копрец-Драгановец, в района на Буйново, но там пътищата са проходими.

Близо 20 населени места са без ток, а в някои няма и вода.

33 специализирани машини на БКС и фирми, с които Общината има сключени договори, почистваха и обработваха против заледяване общинската пътна мрежа през цялата нощ на 5 срещу 6 февруари. Обработката ще продължи през целия ден. В момента се опесъчават пътищата в посока Стража-Черковна и пътя за Момино от разклона на пътя Търговище-Попово.

Почистват се и обработват с морска сол основните улици и тротоари в града, по-късно ще се навлезе и във вътрешноблоковите пространства и малките улици.

Общинското предприятие БКС разполага със 100 тона техническа морска сол, 25 тона каменно брашно и 1 тон магнезиеви соли.

В селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк са в готовност помещения за настаняване на застигнати от тежка зимна обстановка пътници.

Прочетена 1788 пъти

facebook coment