Понеделник, 03 Февруари 2020 14:12

15 са улиците забранени за паркиране. Вижте къде действа "паякът"

Оценете
(3 гласа)

15 са улиците или части от тях, в които е забранено престоят или паркирането на моторни превозни средства на територията на град Търговище. Те се контролират от репатриращия автомобил т.нар. „паяк“ и са определени от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище. Списъкът им е публикуван в сайта на местната администрация: https://www.targovishte.bg/transport/paqk%20ulici.pdf

От там съобщиха, че за първата си работна седмица „паякът” е вдигнал 46 коли. 32 от тях са откарани на наказателния паркинг на терена на бившите казарми. Останалите 14 са освободени на място, след появата на водачите им. В тези случаи таксата за преместване се дължи наполовина и е в размер на 20 лв.

16 от принудително преместените автомобили са без регистрационни номера. Към момента само 2 от тях все още не са потърсени от собствениците си.

Сигнали за преместване на излезли от употреба и неправилно паркирали превозни средства подават единствено инспекторите на Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ (СОД).

Телефонният номер на наказателния паркинг, стопанисван от СОД, е 0893323307. Престоят там се заплаща по 1,20 лв. за всеки час.

Прочетена 1912 пъти

facebook coment