Вторник, 07 Януари 2020 11:55

Големият ВиК ремонт започва на 17 януари

Оценете
(1 глас)

Предстоящият ремонт на главния водопровод на язовир Тича, който захранва с вода Търговище, Шумен и Велики Преслав ще започне в ранните часове на 17 януари. Това бе решено на заседание, в което участваха представители на местната и държавната власт от трите града, както и представители на ВиК дружествата.

Първоначално беше обявено, че ремонтът ще стартира на 14-ти януари, но кметът на Шумен е поискал това да стане в почивните дни.

През първите часове на ремонта екипите на ВиК ще работят ударно по участъка на водопровода до отклонението за Търговище. Така водоподаването в града няма да прекъсва за повече от 12 часа, съобщиха от пресцентъра на Община Търговище. Резервоарите на пречиствателната станция са пълни и спирането на водата в Търговище почти няма да се усети, смята управителят на ВиК-Търговище инж. Явор Миланов.

Немислимо е сухият режим да продължи по-дълго, тъй като вода е нужна за непрекъснатия производствен цикъл в стъкларските заводи на "Тракия глас България".

Отстраняването на авариите е планирано на 17, 18 и 19 януари. Спирането на водата започва от четвъртък през нощта до петък сутринта. Петък е работен ден за екипите, събота също. В неделя започва пълнене на системата, за да започне новата седмица с нормално водоподаване, е обобщил областният управител на Шумен проф. Стефан Желев.
Ще се отстраняват над 20 аварии съвместно с екипи на ВиК дружествата в Шумен и Търговище.
Прочетена 2845 пъти

facebook coment