Петък, 15 Ноември 2019 14:10

Търсят се още 9 съдебни заседатели за Търговище

Оценете
(2 гласа)
Търсят се още 9 съдебни заседатели за Търговище Сн. Община Търговище

Общинският съвет в Търговище обявява процедура за подбор на още 9 кандидати за съдебни заседатели към Районен съд - Търговище за мандат 2020 – 2024 година. На проведения през септември подбор са били одобрени 24 от общо 28-те явили се кандидати. За Търговище обаче са нужни 33 заседатели, уточняват от местната управа.

От там припомнят, че кандидатите трябва да са на възраст между 21 и 68 години и да имат настоящ адрес в общината. Те трябва да са със завършено най-малко средно образование, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, както и да не страдат от психически заболявания. Най-малко 10 на сто от лицата, които се включват в списъка, трябва да са с квалификация в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности.

Определена с Решение на Общинския съвет 7-членна комисия ще разгледа документите и ще изслушва всеки от допуснатите кандидати в публично заседание.

Съдебните заседатели не могат да бъдат избирани за повече от два последователни мандата.

Документите се подават лично от кандидатите в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, в срок до 28.11.2019 г., включително.

Образци на документите и информация за процедурата са публикувани на адрес:  https://www.targovishte.bg/index.php?nav=264

Прочетена 1364 пъти

facebook coment