Петък, 18 Октомври 2019 16:51

Енергийна инфраструктура за 13 млн. лв. в заводите за стъкло в Търговище

Оценете
(3 гласа)

В Търговище започна изграждане на нов 17 км газопровод и електрическа подстанция за заводите за стъкло на турския холдинг „Шишеджам“. Във високотехнологичните съоръжения ще бъдат инвестирани 13 млн. лв. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която инспектира тяхното строителство. Тя обяви, че това ще спомогне за енергийната сигурност и развитието на района.

Петкова припомни, че правителството се грижи за стратегическите инвеститори, а новата инфраструктура е необходима за увеличаващото се производство на стъкларските заводи.

пещ шишеджам

Теменужка Петкова, министър на енергетиката:

„Близо 10 млн. е инвестицията по отношение на новото газопроводното отклонение, което ще изгради „Булгартрансгаз“. Това ще стане до края юли 2020 г. и 3 млн. лв. ще бъде инвестицията на енергийния системен оператор в разширение подстанция „Търговище Запад“. Тя също ще бъде готова през втората половина на 2020 г.“

Преди дни Министерският съвет взе решение за целево отпускане на 2 млн. лв. и за подобряване на пътната инфраструктура до "Тракия Глас България".

Прочетена 1189 пъти

facebook coment