Петък, 13 Септември 2019 14:50

Служители на читалището в Търговище дадоха старт на голямото почистване

Оценете
(2 гласа)

Ден преди националната кампания „Да изчистим България заедно“, обявена за 14 септември служители на различни ведомства стартираха почистване.

Екипът на читалище „Напредък“ днес се зае да окоси тревите около прилежащия район на сградата. „Въоръжени“ с чували и ръкавици те събраха и разхвърляните боклуци. По данни на Община Търговище над 2700 доброволци от различни ведомства, организации и граждани са заявили участие в акцията. Те ще почистват околоблокови и паркови пространства, детски площадки и зони за спорт.

чистене читалище1

Над 1400 доброволци от 14 училища и 12 детски градини в общината са заявили, че ще почистват дворовете и прилежащите райони на детските и учебните заведения.

Участие са заявили и близо 1100 души от кметствата и читалищата в 36 населени места в общината. Всички те ще почистват централните улици и площади в селата, пространствата около паметници, паркове, детски кътове и пред жилищните си сгради.

От местната управа напомнят, че чувалите със събраните количества трябва да бъдат оставяни до контейнерите за битови отпадъци. За извозването им се информира Общинското предприятие БКС на тел.: 0601/ 6 22 69.

Материали ще бъдат раздавани и в самия ден на почистването, 14 септември, след предварителна заявка на тел.: 0882 100 612.

Прочетена 1023 пъти

facebook coment