Печат на тази страница
Четвъртък, 12 Септември 2019 14:08

Обновяват паркове и детски кътове в две села в Търговищко по ПУДООС

Оценете
(1 глас)
Обновяват паркове и детски кътове в две села в Търговищко по  ПУДООС Снимката е илюстративна

В ход е обособяването на зона за отдих и детски кът в село Надарево и ремонт на парковото пространство в центъра на село Мировец. Обновяването се осъществява по проекти, одобрени за финансиране по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), информират от пресцентъра на общинската власт.

Реализацията е по Националната кампания „Чиста околна среда - 2019 г.“, а средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите. Всеки от проектите е на стойност 10 000 лв.

Благоустрояването на парка в Мировец включва подмяна на вратите и ремонт на оградата. Ще бъдат монтирани два уреда за фитнес на открито, детски съоръжения, футболни вратички, както и нови пейки и кошчета за отпадъци. Предвидено е и засаждане на широколистни и иглолистни дървета и храсти.

Теренът в Надарево също се намира в централната част на селото и е с площ от малко над половин декар. В рамките на проекта ще бъде монтирана нова ограда, която да го обособи като самостоятелна зона за отдих и игри. Ще бъдат монтирани детски съоръжения, както и парково оборудване. Заложени са и дейности по озеленяване.

Почистването и подготовката на терените, както и засаждането на растителността се извършват с доброволен труд от жителите на населените места, съгласно проектните предложения, които кметствата са внесли в ПУДООС. Всички дейности трябва да приключат до края на месец ноември.

Прочетена 1075 пъти