Печат на тази страница
Вторник, 10 Септември 2019 13:26

Дни на отворени врати в пожарните служби

Оценете
(1 глас)

Дни на отворените врати във всички районни пожарни служби се провеждат до 13 септември т.г. по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Всеки желаещ може да посети службите и да постави интересуващите го въпроси. Организирани са и приемни за граждани с открити телефонни линии. Всеки гражданин може да се свърже с конкретната пожарна служба, като телефоните за връзка с районните служби от областта са:

РСПБЗН-Търговище: 0601 6 22 93, адрес: ул."Никола Маринов" № 3;

РСПБЗН-Попово: 0608 2 23 35, адрес: ул."Раковски" № 1;

РСПБЗН-Омуртаг: 0605 35 98, адрес: Промишлена зона;

РСПБЗН-Антоново: 06071 60149, адрес: ул."Шипка" № 2.

По време на седмицата ще бъдат проведени дискусионни и информационни срещи и беседи с представители на местната изпълнителна власт, бизнеса и граждани по въпроси, свързани с осигуряване на пожарната безопасност.

Във връзка с празника ще бъдат организирани демонстративни занятия и ще бъдат проиграни планове по защита на населението от бедствия и пожари съвместно с представители на изпълнителната власт и граждани. Огнеборците ще покажат оперативно-техническите възможности на наличното пожаро-техническо оборудване. В занятията ще участват пожарни автомобили за гасене с вода и пяна, автомеханична стълба, спасителна техника за действие при катастрофи и спасителна техника за водно и планинско спасяване. Демонстративни занятия ще бъдат проведени в ОУ“„Любен Каравелов“ и в детските градини „Лястовичка“ и „Здравец“ в гр. Попово, както и в ЦДГ N 1 в гр. Омуртаг.

По време на Седмицата на пожарната безопасност ще бъдат сформирани и нови младежки противопожарни отряди "Млад огнеборец". Всички, които желаят да кандидатстват като доброволци за предотвратяване на бедствия и аварии, могат да посетят пожарните служби и да се информират за доброволните формирования. Ще бъде реализирана и дарителска кампания сред служителите за подпомагане на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Във връзка с професионалния празник на огнеборците - 14 септември в районните служби ще се проведат срещи с ветерани на пожарникарското дело и с бивши служители на пожарната.

Прочетена 1258 пъти