Петък, 18 Март 2016 20:20

Ротари Търговище ще обновява паметника на Куруто

Оценете
(1 глас)

Обновяване на паметника на Никола Симов – Куруто, знаменосецът на Ботевата чета е новият проект, над който работят от Ротари клуб Търговище. Това съобщи клубният президент Диан Цонев по време на официалната среща с Дистрикт гуверньора на Ротари България Нина Митева с кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и областния управител Светлин Бонев, която се проведе вчера. Нина Митева запозна своите домакини със структурата, целите и задачите на Ротари в България и каза, че 14 от кметовете на големите градове в страната като Бургас, Видин, Добрич, Монтана и др., са членове на голямото ротарианско семейство. Предложи още съдействие при решаването на проблемите на Търговище, в лицето на членовете на Ротари клуба, който обединява представители на различни сфери на бизнеса и обществеността в града.

С пожеланието „да оставим дар за хората след себе се“ Нина Митева връчи на д-р Димитров и г-н Бонев официалното флагче на ротарианската 2015-2016 г., която преминава под мотото „Бъди дар за света“. По нейните думи това означава да се вглеждаме по-малко в материалното благополучие и да правим повече добрини за себе си и за околните.

Клубният президент Диан Цонев пък им подари флагчето на РК Търговище. Г-н Цонев обяви, че местните ротарианци са решили да обновят цялостната визия на паметника на Никола Симов – Куруто, знаменосецът на Ботевата чета. Обмисля се да се продължи и с нови подобрения на терасовидното пространството на туристическия заслон, който ротарианците и техните приятели изградиха миналата година в началото на „Парка“. Предстои парите за това да се съберат от дарения на предстоящия благотворителен великденски бал.
Кметът д-р Димитров обеща местната власт да подкрепя проектните усилия на Ротари клуб Търговище, които са за благото на града, неговите жители и гости.
По-късно със звука на камбаната, молитва и химна на Ротари бе открита официалната среща на клуба с Дистрикт гуверньор Нина Митева в ресторант „Нова Мизия“, на която бяха представени идеите на клуба за работата по нови, устойчиви, социални и хуманитарни проекти.
Дистрикт гуверньорът Нина Митева препоръча на РК Търговище да ангажира с ценностите и проектите на Ротари повече жени и млади хора, за да има приемственост, повече креативност и отваряне към външни партньорства.

Сн. Кольо Колев; Текст: Денислава Атанасова

Прочетена 3101 пъти

facebook coment