Сряда, 10 Юли 2019 11:13

Банкер оглави Ротари клуб - Търговище

Оценете
(3 гласа)

Банкерът Иван Николов е новият президент на Ротари клуб Търговище за следващата ротарианска година, която продължава до юли 2020 г. Той пое ръководството на организацията от Емил Чаушев. Новият президент получи огърлицата на доброволческата организация на церемония в ресторант “Нова Мизия“.

„Огърлицата е чест, но и голяма отговорност”, обърна се към приятелите си настоящият първи на местните ротарианци Иван Николов. Той благодари за доверието и увери, че ще служи безкористно за реализиране на обществено полезните каузи.

Иван Николов е роден през 1967 г., семеен е, в момента е управител на „Тексим банк“ АД – Търговище.

За вицепрезидент бе провъзгласен директорът на Драматичния театър Петър Петров, а секретар остава учителят Атанас Цанев. Мандатът на ротарианските длъжности е с едногодишен срок (1 юли – 30 юни), а новият девиз, който обединява всички членове е „Ротари свързва света”.

Ротари Търговище отчита една успешна година за клуба, през която подпомогна с 25 000 лв. консервацията на баптистерия или т.нар. кръщелня, разкрита през миналата година на крепостта Мисионис. Тя вече има стъклено покритие, което предпазва историческата ценност от атмосферните влияния.

За настоящата ротарианска година е заплануван проекта за възстановяване на мраморната чешмичка в централния градска градина.

 

Прочетена 1886 пъти

facebook coment