Петък, 03 Май 2019 13:45

Арестуваха наркомани. Шофирали дрогирани. Дрога иззета и от дома им

Оценете
(0 гласа)

Мъж и жена са задържани в Търговище за притежаване и употреба на наркотични вещества. Намерени и иззети са от тях няколко вида дрога. В неадекватно състояние те са хванати и да управляват автомобил, съобщават от ОД на МВР. 

Двамата са задържани за срок до 24 ч в резултат на проведена в Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, осъществена от служители на ОД МВР-Търговише и ОД МВР-Сливен.

На 2.05.2019 г. при извършена около 19,15 ч в централната част на града при извършена полицейска проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 24-годишна жена от с. Веренци, община Омуртаг, правоспособен водач, е установено, че същата управлява автомобила след употреба на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство. Тя е отказала кръвна проба за химическо изследване.

По време на проверката е установено още, че возещ се в автомобила 35-годишен мъж от с. Тича, община Котел, област Сливен, държи у себе си два вида наркотични вещества - бяло прахообразно вещество с тегло 4 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на метамфетамин, и суха тревиста маса с тегло 3 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на канабис. При извършени последващи процесуално-следствени действия в дома му в с. Тича са намерени и иззети по надлежния ред следните наркотични вещества: 10 грама суха тревиста маса, която при извършения полеви наркотест реагира на канабис, 8 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при извършения наркотест на метамфетамин, 15 капсули и 5 таблетки, които при извършен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази.

35-годишният мъж от с. Тича и водачката на лекия автомобил са задържани в РУ-Търговище.  И двамата са познати на полицията, като мъжът е осъждан. По случаите са образувани две бързи досъдебни производства.  Прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище наблюдава случая.

Прочетена 2351 пъти

facebook coment