Петък, 03 Май 2019 12:10

Време за панаир! Какво ни очаква на 242-то издание

Оценете
(2 гласа)
Време за панаир! Какво ни очаква на 242-то издание Сн. архив

От 13 до 19 май стартира 242-ят традиционен пролетен панаир в Търговище. „Полагаме много усилия да направим програма", в която да има за всекиго по нещо, каза пред журналисти кметът на Община Търговище Дарин Димитров.

14 май – Празникът на града, ще бъде неучебен ден за учениците, обяви градоначалникът. Изключение правят 4 - токласниците, който на този ден имат матура. В деня на откриването – 13 май, от 17.00 ч. от Младежкия дом мажоретки и Духов оркестър ще поведат шествие към панаирните палати. В 17.30 ч. там ще започне официалното откриване. С концерт на „Мистерията на българските гласове“, Михаела Филева и огнено шоу ще завърши първата панаирна вечер.

За първи път, на 17 май е общото тържество на 9 семейни двойки, който пред кмета на града ще подновят брачните си клетви. Седем от тях празнуват тази година златна сватба, а две – диамантена.

В програмата са застъпени традиционните киноложка изложба, „Бебе на панаира“, Фестивал за стара градска песен „Люлека ми замириса“ и др.

И тази година ще има Алея на занаятите, в която през различните дни ще има демонстрации на монетосечене, ковачество, грънчарство, иконопис, моделиране, боди-арт и др., обяви секретарят на Община Търговище Христалина Халачева. Тя посочи, че са взети мерки за сигурност и за пропускателния режим. Търговците ще могат да зареждат стока всеки ден от 6 до 10 ч. Няма да се допускат автомобили до откритата сцена на „Борово око“, а платено паркиране ще има по улиците „Боровец“, „Стефан Куцаров“ и „Богомил“.

През всичките панаирни дне от 10 до 22 ч. ще се движи т.нар. весело влакче, което ще вози жителите и гостите на града от пл. „Независимост“ до изложбените зали в галерията.

Над 100 фирми ще изложат стоките си на закрита площ от 1000 кв. м. и на откритите пространства. 15 от тях са нови, а 20 са от Търговище. Работното време на панаирните палати е от 9 до 21 ч., а на атракционите – от 9 до 24 ч., посочи зам.-кметът Емине Якубова.

Богата и разнообразна е съпътстваща програма с концерти на изявени български изпълнители и групи, както и местни формации.

Във вечерните концерти отново се залага на разнообразие от стилове, за да се отговори на различните предпочитания на гражданите: български фолклор, поп, рап, рок и т.н. В програмата ще участват: „Мистерията на българските гласове”, ансамбъл „Българе”, Михаела Филева, Любо Киров, Павел и Венци Венц, „Конкурент”, фолк певицата Камелия и други.

Пълната програма можете да следите на официалния сайт на панаира http://expo.targovishte.bg/ и страницата на Общината във Фейсбук.

Прочетена 3708 пъти

facebook coment