Сряда, 18 Май 2016 11:53

Пътна полиция е глобила осем своеволия на абитуриенти в Търговищко

Оценете
(2 гласа)

Броени дни преди да започнат официалните балове на абитуриентите полицейският контрол вече е засилен и предстои да се разпишат конкретни мерки за избягване неприятни инциденти. Днес следобяд в ОД на МВР ще се проведе работна среща, за да се координират действията на служителите от “Пътна полиция”, общината и други институции, които са отговорни за недопускане нарушения на обществения ред и застрашаване на сигурността на движението по пътищата. Според началникът на сектор „Пътна полиция” Теодор Тодоров е възможно да се наложи затваряне на улици и частична реорганизация на движението в Търговище на 24 май.

Сравнително кротки са абитуриентите в област Търговище, сочи статистиката от миналогодишните балове. Общо са били съставени 8 акта за рисково поведение на пътя. За „Търговище ТВ” началникът на сектор „Пътна полиция” – Търговище Теодор Тодоров каза, че са били направени 2 акта на развеселени тийнейджъри, които стърчали от прозорците на автомобили. Всеки от тях е на стойност 30 лв. За неизползване на колани и на мотоциклетна каска има глобени с по 50 лв. трима зрелостници. Останалите три наказателни акта са за различни пътни нарушения. В Търговищко има и заснети с видеокамери опасните нарушения, за които по-късно са наложени санкции, каза Тодоров.

Най-честите ситуации на рисково поведение са: управление с превишена скорост и извършване на опасни маневри с автомобили, возещи абитуриенти; отнемане на предимство; преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници, показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите; возене на повече пътници от броя от местата за сядане; управление от неправоспособни водачи и/или употребили алкохол и/или наркотични вещества; подаване на неразрешени светлинни и звукови  сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците, уточняват от МВР.

От там призовават независимо от суматохата около празника родители, абитуриенти и придружители да помислят за своята и на околните безопасност. При необходимост за предотвратяване на рискови пътувания, скандали или нарушения на обществения ред да се търси съдействието на полицията чрез телефон 112.
 

Прочетена 2650 пъти

facebook coment