Печат на тази страница
Четвъртък, 14 Март 2019 10:31

Правят нови тротоари за 192 000 лв. в Търговище

Оценете
(1 глас)
Правят нови тротоари за 192 000 лв. в Търговище Сн. архив

Започнаха годишните ремонти на тротоарната мрежа в Търговище. Общинското предприятие БКС обновява 800 кв. м. тротоарни настилки на ул. „Стефан Куцаров“. Дейностите ще обхванат най-компрометираните участъци от източния и западния тротоар по цялата дължина на улицата, информират от пресцентъра на местната управа.

Екип на предприятието в момента демонтира старите плочи и подготвя терена за поставянето на новите. Те ще бъдат с размери 40 х 40 см. Ще бъдат изградени и 250 кв. м. бетонови подходи към гаражи.

Паралелно, друг екип на предприятието извършва ремонт на настилките на част от ул. „Васил Левски“ – от площад „Свобода“ до ул. „Цветарска“, както и около храм „Св. Йоан Рилски“. Паветата в най-компрометираните участъци в тези райони се пренареждат. Там, където има липсващи, се монтират нови. Поставят се и нови мраморни плочи на мястото на счупените.

192 000 лв. са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонт на тротоари през 2019 г. Предвидено е обновяване на настилките пред паметника на Никола Симов – Куруто, на улиците „П. Р. Славейков“ - от Централната поща до ул. „Кубрат“, южният тротоар на ул. „Паисий“ и ул. „Христо Ботев“.

През миналата година Общината вложи 110 000 лв. в ремонт на тротоарни настилки.

Прочетена 1214 пъти