Печат на тази страница
Петък, 01 Март 2019 15:43

Празнично шествие и молебен за 3 март в Търговище

Оценете
(1 глас)
Празнично шествие и молебен за 3 март в Търговище Сн. архив

С молебен за благоденствие на българския народ ще започне празничната програма на Община Търговище за отбелязването на Националния празник на Република България – 3 март. Той ще бъде отслужен в 10.00 часа в неделя в храм „Св. Йоан Рилски“. Инициативата е на Архиерейското наместничество в града.

В 10.30 часа на площад „Свобода” ще се състои ритуалът за издигане на националния флаг и знамената на Европейския съюз и Общината. Ще участват Фанфарният оркестър на I ОУ „Христо Ботев“ и Духовият оркестър към Община Търговище.

Традиционното празнично шествие до паметника на българо-руската дружба ще потегли в 10.45 часа от централния площад. То ще бъде предвождано от ученици от II СУ „Проф. Никола Маринов”, които ще развеят 15-метров български трибагреник. Пред монумента възпитаници I ОУ „Христо Ботев“ ще изнесат музикално-поетичната композиция „Пред олтара на свободата“, след което ще се състои и ритуалът за поднасяне на венци и цветя.

Във връзка с честването на Националния празник, Славейковото училище ще е с вход свободен за посещения от 9.00 до 13.00 часа в празничния 3 март. В 17.30 часа в кафе-театъра на читалище „Напредък-1864“ ще започне безплатна кинопрожекция на филма „Козият рог“.

Проявите ще приключат в 19.00 часа, с празнична заря на площад „Свобода“.

Прочетена 2091 пъти