Четвъртък, 24 Януари 2019 10:10

Предлагат нов размер на финансиране за спортните клубове

Оценете
(1 глас)

Местната администрация предлага за разглеждане и приемане нова Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Търговище. Една от основните промени предвижда размерът на финансовото подпомагане за един спортен клуб да не превишава 18% от общия размер на средствата, които Общината отделя за стимулиране на клубовете.

През тази година местната администрация е заложила 70 000 лв. за тази цел, което е с 10 000 лв. повече в сравнение с 2018 г. Докладната записка ще бъде внесена на първото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 31 януари. Сред общо 18-те докладни са и бюджетът на Общината за 2019 г., както и годишната програма за управление на общинските имоти и план за действие за общинските концесии.

Предлага се още изменение и допълнение на Система от правила и критерии за прием на ученици в първи клас. Според новите текстове първокласниците ще получават преференции при класирането за прием, ако имат брат и/или сестра в същото учебно заведение, за което кандидатстват. Ако братът и/или сестрата са под 12 години пък, то първолаците ще бъдат приемани автоматично.

Пред Общинския съвет ще бъдат представени отчетите на кмета д-р Дарин Димитров за третата година от управленския мандат, този за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2018 г. и други.

Всички докладни за сесията на Общинския съвет и графикът на заседанията на постоянните комисии са публикувани на уебсайта на Община Търговище: https://www.targovishte.bg/reports.php

Прочетена 1042 пъти

facebook coment