Сряда, 19 Декември 2018 14:39

Пожарникар предотврати взрив на газ

Оценете
(2 гласа)

Пожарникар от Търговище на път за работа ликвидира пожар в товарен служебен автомобил, превозващ газови бутилки. От ръководството на фирмата изпратиха благодарствено писмо до директора на пожарната в Търговище, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Директорът на РД ПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов е получил благодарствено писмо от Диана Димова, представляваща дружество „БЛУ ЕНЕРДЖИ ГАЗ“ ООД, в което се казва:

„Изказваме искрените си благодарности на ваш служител – Димитър Димитров, началник на смяна в РС ПБЗН-Търговище, за това, че на 15.12.2018 г. е оказал помощ на наш служител. Благодарение на своевременната намеса на служителя на пожарната е предотвратен по-голям инцидент – евентуален взрив на газови бутилки, които товарният автомобил е транспортирал. В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници приемете и поднесете нашите благодарности и на целия ви колектив. Желаем ви крепко здраве и да продължавате да бъдете все така всеотдайни в работата си!“

СЛУЧКАТА

На 15 декември т.г. в пътуващ по пътя София-Варна в посока В. Търново товарен автомобил „Волво“ с добричка регистрация – в близост до разклона за с. Камбурово, община Омуртаг, е възникнал пожар по време на движението му. Водачът е забелязал дима, спрял превозващия газови бутилки товарен автомобил и е сигнализирал на тел. 112. Затам своевременно е потеглил дежурен екип на РС ПБНЗ-Омуртаг. В същото време покрай мястото на инцидента е преминавал с личния си автомобил мл. експ. Димитров, който пътувал към работното си място в гр. Търговище. След като видял излизащия от кабината на товарния автомобил пушек, той нито за момент не се поколебал, слязъл от автомобила си и веднага се втурнал да помага на водача. Димитров е отделил шумоизолиращата вата между кабината и двигателя на товарния автомобил, откъдето е тръгнал огънят, и заедно с водача му с пожарогасители успели да ликвидират пожара. Благодарение на бързата му професионална реакция в инцидента няма пострадали хора.

Прочетена 2515 пъти

facebook coment