Понеделник, 05 Ноември 2018 11:57

ВИДЕО: Търговище на протест пред съда с искане на справедлив процес след катастрофа

Оценете
(2 гласа)

Търговище се вдигна на гневен протест, след като пиян служител на съдебната охрана причини катастрофа и избяга от произшествието. Над 200 жители и роднини на двамата пострадали младежи излязоха тази сутрин пред съдебната палата. Разпънаха символично чадъри, скандираха „мафия“ и „справедливост“ и хвърляха стотинки заради счупен прозорец на сградата на съда.

Те се притесняват случая да не се покрие, тъй като извършителят е брат на бивш полицейски шеф. 49-годишният извършител на катастрофата Валентин Парашкевов е задържан за 72 часа, след като миналия петък блъснал двама младежи при управление на автомобил с алкохол и избягал от произшествието. Открит е два часа по-късно. Тестван е с дрегер, който е показал наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе днес. Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.

След разразило се недоволство в социалните мрежи през почивните дни и обществения интерес по случая на извършителя е повдигнато обвинение, а наказанието, което го грози е от 1 до 6 години затвор. Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия служител на съдебната охрана.

Протестиращ:

„Ние се борим за справделив процес, борми се да няма укрити доказателства, борим се да бъде уволнен дисциплинарно, борим се този човек, най-сетне да си понесе отговорността“

Драгомир Сяров, Окръжен прокурор на Търговище:

„Служителят на съдебната охрана е привлечен като обниняем за извършване на транспортно произшествие по непредпазливост, при което са причинени 3 средни телесни повреди на пътуващата на задната седалка на мотоциклета. Назначени са експертизи. Ще има такава и за наркотици“

Прочетена 2436 пъти

facebook coment