Петък, 14 Септември 2018 14:49

Призив: Да помогнем на Християн от Търговище

Оценете
(7 гласа)
Призив: Да помогнем на Християн от Търговище Сн. Личен архив

18-годишният Християн Христов от Търговище спешно се нуждае от нашата подкрепа, за да оздравее. Вече 11 години той и неговото семейство се лутат из дебрите на българското здравеопазване, но не могат да попаднат на лекари, които да диагностицират заболяването му. 

Невролози, психолози, гастроентеолози, смяна на лекарства, колоноскопии и пр. .... дори накрая получават и отказ от преглед при специалист в София. Преди 5 години на Християн му е отказана и финансова подкрепа от Фонда за лечение на деца в чужбина. Това сподели неговата майка Нели Ганчева, която вече не вярва на българската държава и на лекарите. 

Жената обясни, че от 7 годишно момчето има нарушена дефекация, а днес вече част от дебелото му черво е атрофирало и има увредени нерви на седалището. Имало съмнения за рядкото генетично заболяване Болест на Хиршпрунг, но не е потвърдено. Единственото упование и терапия за момчето в битката за живот през това време му дава цигулката, на която той свири от 10 годишен и изнася концерти.

xrisi1

Семейството се е консултирало с лекар от турската клиника „Мемориал“, който предлага първо да се направят редица изследвания, след което на база резултатите да се назначи лечение или хирургична интервенция.

Първоначално са нужни 1850 евро, но средства ще трябват за други изследвания, транспорт, престой и пр. 1 октомври 2018 г. е датата насрочена за прегледа, но семейството не разполага с нужната сума. Преди дни майката на момчето поде дарителска кампания "Да помогнем на Християн", която има фейскбук страница.

Зад нея вече застанаха добри хора от Търговище. Учителите от II СУ „Проф. Н.Маринов“, където Християн е ученик в 12 клас, призоваха да НЕ се носят цветя на първия учебен ден.

„Ако сте предвидили пари за цветя за учителите, дарете тези пари за Християн – това ще ни зарадва най-много.Всички ще запомним този първи учебен ден с доброто, което ще направим. Всички пари за цветя да бъдат пари за надежда! Да подарим надежда на Християн – да оздравее, да продължи да ни радва със своя талант, да осъществи мечтите си!“, написаха от ръководството на училището.

Подкрепиха ги и от I СУ "Св. Седмочисленици", където в специална кутия на входа също можете да дадете своята лепта. Дарителски кутии има поставени във фоайето на първия етаж на училището, във всички магазини Булмаг в Търговище, сладкарница „Златната рибка“, хранителен магазин Да-Да, денонощни магазини „Греко“, Бистро „Ловеца“ и др.

Ние също сме с него и се надяваме да оздравее възможно най-бързо. Вярваме, че ще се справи с болестта.

Ако искате и Вие да помогнете е разкрита и банкова сметка:

Християн Ганчев Христов

Уникредит Булбанк

BG19 UNCR 70001523378617

BIC UNCRBGSF

Автор: Денислава Атанасова 

Прочетена 28156 пъти

facebook coment