Четвъртък, 09 Август 2018 10:17

Заради наплив пред паспортните гишета - удължено работно време

Оценете
(0 гласа)

От днес до края на месец август служителите от сектор „Български документи за самоличност“ в Търговище ще работят с удължено работно време – от 7:30 ч до 18:00 ч., съобщават от пресцентъра на ОД МВР. По време на обедната почивка от 12 до 13 ч ще работи само едно дежурно гише.

Работното време се удължава поради засиления през летните месеци наплив от наши сънародници зад граница, желаещи да им бъдат издадени документи за самоличност през летния им отпуск.

От полицията напомнят на гражданите, че могат да подават заявления за издаване на лични документи и по електронен път на Интернет адрес: https://e-uslugi.mvr.bg. Чрез портала за електронни административни услуги на МВР всеки, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис, може да подаде заявление за издаване на лични документи и удостоверения. Това са: лична карта или паспорт, удостоверение за събития, свързани с издаването на документи, както и дубликат на свидетелство за управление на моторно превозно средство.

От 1 август до 7 август 2018 г. в сектор „БДС“в ОД МВР-Търговище са приети 548 заявления на граждани за издаване на документи за самоличност/лични карти и паспорти/. Броят на издадените в сектора и връчени на граждани документи за самоличност за същия период от време е 244.

Прочетена 1442 пъти

facebook coment