Сряда, 08 Август 2018 11:47

Ловът на прелетен дивеч се открива на 11 август

Оценете
(2 гласа)

Ловът на прелетен дивеч ще бъде открит официално на 11 август.  Над 16 000 ловци от областите Шумен, Търговище, Добрич и Варна очакват с нетърпение началото на ловния сезон за този вид дивеч. 387 са ловните дружини в четирите области, които през следващите месеци ще имат възможност да ловуват пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекаси и обикновени бекасини.

Вече по места са получени и указанията на Изпълнителната агенция по горите за този  лов. Те са свързани със сигурността на ловците, правилата за безопасност по време на ловни излети, както и спазване на правилата за палене на огън в горските територии. По време на лова е забранено да се използват електрически звукопроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, както и ловни соколи и други грабливи птици.

Ловците трябва да имат изрядни документи-ловни билети и разрешителни. Груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч се извършва само през събота и неделя и дните обявени за национални празници, а на водоплаващ дивеч след 1 януари и в сряда, припомнят от Североизточното държавно стопанство. 

Прочетена 1313 пъти

facebook coment